Αγαπητοί φίλοι…

 

Αγαπητοί φίλοι,

έχει περάσει αρκετός καιρός από την προηγούμενή μας δισκογραφική δουλειά, κάτι απολύτως λογικό, αφού για να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο από το μηδέν, χρειάζεται άπειρος χρόνος ώστε να το ολοκληρώσεις! Ιδίως όταν το φτιάχνεις μόνος σου.

Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούμαστε με προσήλωση και αγάπη πάνω σε ένα ιδιαίτερο project που πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει έναυσμα και αφετηρία για μια νέα εποχή στη διάθεση της (δικής μας τουλάχιστον) μουσικής. Έχουμε δημιουργήσει λοιπόν, μία διαδραστική εφαρμογή η οποία ανήκει στην κατηγορία των Adventure Games και μέσω αυτής, σας παρουσιάζουμε το δίσκο μας: «Με το Μηδέν και το Άπειρο να συμφιλιωθούμε».

Ο δίσκος αποτελείται αποκλειστικά από μελοποιημένα ποιήματα του Κ. Γ. Καρυωτάκη.

Οι γρίφοι και τα Adventure Games είναι κάτι που αγαπάμε από μικροί και έχουμε ασχοληθεί αρκετά στο παρελθόν. Το ιδιαίτερο σ’ αυτή την περίπτωση είναι ότι έφτασε η στιγμή να φτιάξουμε το δικό μας παιχνίδι! Μέσω της εφαρμογής που δημιουργήσαμε, ο χρήστης μπορεί να ακούσει τα τραγούδια του δίσκου, να αντλήσει στοιχεία για τη ζωή του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, να μελετήσει εικόνες της περιόδου εκείνης (1928), πρωτότυπα κείμενα αλλά και να λύσει μυστηριώδεις γρίφους! Έτσι βάζουμε τον ακροατή στη θέση του πρωταγωνιστή, αναδεικνύουμε το διαδραστικό στοιχείο και αναβαθμίζεται η εμπειρία της ακρόασης.

Γενικότερα, πιστεύουμε ότι η ιδέα της διάθεσης ενός μουσικού project μέσω μίας διαδραστικής εφαρμογής, μπορεί αύριο-μεθαύριο, να διαφοροποιηθεί θεματικά, να εμπλουτιστεί ή να απλουστευθεί και να πάει ακόμη παραπέρα, αν υπάρχει φαντασία και όρεξη για δουλειά.

Η δική μας πρόθεση και ένας απ’ τους στόχους που είχαμε θέσει στη μελοποίηση αλλά και στην υλοποίηση της εφαρμογής, ήταν -συν τοις άλλοις- να βγάλουμε προς τα έξω το φως του ποιητή. Αυτή τη θέα που είναι εξίσου σημαντική και ίσως πιο άγνωστη από αυτά που -λίγο πολύ- όλοι γνωρίζουμε για τον Κώστα Καρυωτάκη. Δε θέλαμε να τον κατατάξουμε σε κάτι αποκλειστικά απαισιόδοξο και στριφνό, γιατί πιστεύουμε ότι δε θα παρουσιάζαμε όλη την αλήθεια. Άλλωστε η ποίησή του και η δύναμη της τεχνικής του, μας ώθησε κι εμάς να φτάσουμε στο δικό μας άπειρο, μας έδωσε δύναμη και μας βοήθησε να κοιτάμε με αισιοδοξία τα πράγματα στους δύσκολους καιρός που διανύουμε.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους σπουδαίους μουσικούς με τους οποίους συνεργαστήκαμε και φυσικά όλους εσάς που μας στηρίζετε. «Με το Μηδέν και το Άπειρο να συμφιλιωθούμε» λοιπόν. Με το φως και το σκοτάδι. Αυτό είναι το καινούργιο μας έργο
και σας το αφιερώνουμε με πολλή αγάπη, ελπίζοντας να το αγκαλιάσετε κι εσείς.

Γιάννης και Χάρης Μιχαηλίδης,
Δραμαμίνη

 

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Αλέκος Κούρτης – Τύμπανα
Κώστας Γιαννίρης – Μπάσο, Φωνητικά
Αλέκος Βουλγαράκης – Ηλεκτρική κιθάρα, Φωνητικά, Κρουστά
Χάρης Μιχαηλίδης – Φωνή, Ηλεκτρική κιθάρα, Πιάνο
Γιάννης Μιχαηλίδης – Φωνητικά, Ακουστική και Ηλεκτρική κιθάρα, Προγραμματισμός
Στέφανος Δανιηλίδης – Πλήκτρα
Αριέττα Σαϊτά – Βιολί
Γιώργος Περού – Μπαγλαμά στον «Παλαιό Συμφοιτητή»

admin -

2 Σχόλια
17/07/15 15:16

Τίνη

κόλλησα στην σκακιέρα και δεν μπορώ να συνεχίσω πέραν του 60%, βοήθεια!! :)

22/07/15 02:25

admin

Ευχαριστούμε! Σου έχουμε απαντήσει στο mail σου :)

Σχολιάστε